Archive for the ‘Φιλικά’ Category

Εθνική Κορασίδων: Ελλάδα-Γεωργια 7-0

17.04.2015
14:20

Εθνική Κορασίδων 2015 (Photo: www.affa.az)

Δεύτερη σερί νίκη και πάλι με ευρύ σκορ για την Εθνική Κορασίδων, η οποία αυτή τη φορά επικράτησε 7-0 της Γεωργίας, στο αναπτυξιακό τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν.

Τα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχαν οι Χατζηνικολάου (1′,38′,43′), Εξουζίδου (10′), Σαχινίδου (20′), Παπαδοπούλου (41′) και Πούλιου (44′).

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρτούνη (39′ Νάση)- Πούλιου (49′ Καπνίση), Καραπέτσα (32′ Τζιώρα), Εξουζίδου (49′ Μετοικίδου), Χατζηνικολάου, Κοτσιάμπαση (49′ Τσακίρη), Σαχινίδου (32′ Τσιακλίδου), Πατερνά (32′ Γάτσιου), Παπαδοπούλου (49′ Βλαχογιάννη), Γούλα, Παπαιωάννου (49′ Πίτσιου).

πηγή: ΕΠΟ

Εθνική Κορασίδων: Ελλάδα-Καζαχστάν 10-0

16.04.2015
18:59

Εθνική U-17 2014-15 (από την ιστοσελίδα της ΕΠΟ)

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Απρ 2015, τις υποχρεώσεις της στο αναπτυξιακό τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν, η Εθνική Κορασίδων η οποία συνέτριψε με 10-0 την αντίστοιχη του Καζαχστάν.

Σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Χατζηνικολαου (2′ ,22′, 28′,51′), Καραπέτσα (4′), Εξουζίδου (6′), Παπαδοπουλου (49′ , 64′ ,79′) και Πούλιου (60′).

ΕΛΛΑΔΑ: Νάση (38′ Μπουρτούνη), Καραπέτσα (58′ Βλαχογιάννη), Τσακίρη (33′ Τζιώρα), Κοτζιάμπαση (53′ Παπαϊωάννου), Πατέρνα, Γάτσιου (33′ Παπαδοπούλου), Εξουζίδου (58′ Μετοικίδου), Γούλα (53′ Πούλιου), Χατζηνικολάου (58′ Καπνίση), Πίτσιου (33′ Τσιακλίδου), Σαχινίδου.

πηγή: ΕΠΟ

Πανελληνίο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Άμμου περιόδου 2014

25.06.2014
16:11

Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ τη διεξαγωγή Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γυναικών (με πιλοτικό χαρακτήρα) όπως παρακάτω:

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΜΜΟΥ (Beach Soccer) θα διεξαχθεί με τους όρους που προβλέπονται από τους κανονισμούς του Ποδοσφαίρου (ειδικούς και γενικούς) υπό την ευθύνη και αρμοδιότητα  τηs ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (Ε.Ε.Μ.Π.) της Ε.Π.Ο., σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα μετάσχουν οι ομάδες υπό μορφή τουρνουά (ομίλων). Στη δεύτερη, θα μετάσχουν οι πρώτες ομάδες στη βαθμολογία των ομίλων για να προκύψει ο πρωταθλητής τους περιόδου 2014.
2. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα A” Κατηγορίας έχει κάθε ομάδα ΓΥΝΑΙΚΩΝ, της οποίας την ευθύνη θα έχει ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. (Το δικαίωμα συμμετοχής ισχύει μόνον για φέτος, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη και η διαφήμιση του αθλήματος.)

Με την παραπάνω διοργάνωση η ΕΠΟ επιχειρεί για πρώτη φορά να βάλει μια τάξη στα διάφορα, αμφιβόλου ορισμένες φορές διοργάνωσης, τουρνουά που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας με ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Για όλη την προκήρυξη κάντε κλικ εδώ.

Aναπτυξιακό τουρνουά της UEFA (Μολδαβία)

10.05.2014
20:19

 

Με δυο εντυπωσιακά 5-1 επικράτησε η Εθνική Κορασίδων των  αντίστοιχων ομάδων  από τη Γεωργία και το Ισραήλ στο αναπτυξιακό τουρνουά που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της UEFA στη Μολδαβία.

Με τη Γεωργία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο του «Dinamo Auto Stadium» όπου διεξήχθη το παιχνίδι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όταν και σημείωσε τα τέσσερα από τα πέντε τέρματά του.

Το χορό των γκολ άνοιξε η Σαρρή στο 23ο λεπτό, ακολούθησε η Γεωργιάδου στο 25ο και η Γιάνου στο 27ο ενώ και πάλι η Σαρρή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 38ο λεπτό. Το τελευταίο γκολ της ελληνικής ομάδας σημείωσε η Καπνίση στο 42ο λεπτό.

ΕΛΛΑΔΑ: Μαργαρίτη (63′Γιαννακούλη), Σαχινίδου, Τσακίρη, Παπαιωάννου (41′ Παπαστασινού), Γεωργιάδου (32′ Καπνίση), Λέντη (41′ Λάκο), Γάτσιου (63′ Πυθαρούλη), Χατζηνικολάου (63 Στεφάτου), Λιάκου (56′ Ευσταθιάδου), Γιάννου (41′ Μετοικίδου), Σαρρή (41′ Εξουζίδου).

Με το Ισραήλ

Σε αντίθεση με τον αγώνα εναντίον της Γεωργίας, οι νεαρές διεθνείς μας είχαν ανώτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα όταν και επικράτησαν πλήρως του Ισραήλ.

Το σκορ για την ελληνική ομάδα άνοιξε η Γάτσιου στο 23ο λεπτό. Το Ισραήλ ισοφάρισε στο 31′ αλλά στο δεύτερο μέρος η Γιάννου στο 45ο λεπτό, η Σαρρή στο 52ο και στο 73ο, και η Ευσταθιάδου στο 61′ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

ΕΛΛΑΔΑ: Γιαννακούλη (64′ Μαργαρίτη), Στεφάτου (32′ Γιάννου), Σαχινίδου, Τσακίρη, Εξουζίδου (55′ Πυθαρούλη), Λέντη (32′ Παπαιωάννου), Γάτσιου (64′ Παπαστασινού), Χατζηνικολάου (55′ Γεωργιάδου), Λάκο (41′ Λιάκου), Σαρρή , Καπνίση (41′ Ευσταθιάδου), Γιάννου ( 64′ Μετοικίδου).

Με τη Μολδαβία

Εντυπωσίασε για άλλη μια φορά η Εθνική Κορασίδων στο αναπτυξιακό τουρνουά που διεξάγεται υπό την αιγίδα της UEFA στη Μολδαβία. Αυτή τη φορά στον τελευταίο της αγώνα με αντίπαλο την ομάδα της διοργανώτριας του τουρνουά χώρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τη φιλοδώρησε με 6 γκολ (6-1) κατακτώντας το τρόπαιο.

Τα κορίτσια μας εκπληκτικά από το ξεκίνημα έως το τέλος του αγώνα δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους τους και με μεγάλη πρωταγωνίστρια τη Χατζηνικολάου έφτασαν σε μια επιβλητική νίκη και τον ιδανικό τρόπο να κλείσουν την παρουσία τους στο τουρνουά.

Η Χατζηνικολάου πέτυχε καρέ των γκολ (δύο σε κάθε ημίχρονο), πετυχαίνοντας ρεκόρ για το επίπεδο της Εθνικής Κορασίδων. Η νεαρή διεθνής άνοιξε το σκορ στο 17′ και στο 20ο λεπτό έκανε δύο τα τέρματα της Εθνικής και τα δικά της. Η Γάτσιου στο 26ο λεπτό έκανε το 3-0 και η Μολδαβία μείωσε προσωρινά στο 29ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της και μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών κατόρθωσε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Η Χατζηνικολάου με φόρα από το πρώτο μέρος σημείωσε δύο γκολ στο 69ο και 72ο λεπτό, πριν η Σαρρή στο 74ο λεπτό κλείσει τον πίνακα του σκορ.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ευάγγελος Κουτσάκης μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων δήλωσε πως «η εικόνα που έβγαλαν τα κορίτσια, τόσο εντός γηπέδου, όσο εκτός στις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας, ήταν εξαιρετική. Οφείλω να τους δώσω συγχαρητήρια διότι με την παρουσία τους τίμησαν με το παραπάνω και εκπροσώπησαν επάξια την Εθνική Ομάδα σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της UEFA, γεγονός το οποίο προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμά τους. Απέδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει και απεικόνισαν και γι αυτό τις ευχαριστούμε τη σωστή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στις Εθνικές Γυναικείες Ομάδες».

ΕΛΛΑΔΑ: Μαργαρίτη (41′ Γιαννακούλη), Πυθαρούλη (41′ Στεφάτου), Σαχινίδου, Τσακίρη, Παπαιωάννου (72 Λέντη), Γάτσιου, Χατζηνικολάου, Λιάκου, Σαρρή, Ευσταθιάδου (56′ Γιάννου), Καπνίση (56′ Γεωργιάδου).

πηγή: ΕΠΟ

Εθνική Κύπρου Νέα Αρχή

09.04.2014
14:35

Πρώτη ιστορική νίκη για την Εθνική Γυναικών Κύπρου.

Σε φιλικό αγώνα που έγινε απόψε στο Λουξεμβούργο, η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών νίκησε με 4-0 την ομάδα της χώρας, πετυχαίνοντας την πρώτη διεθνή νίκη στην ιστορία της.

Η Εθνική ομάδα των Γυναικών Κύπρου δίνει διεθνείς φιλικούς αγώνες από το 2002 και ποτέ στο παρελθόν δεν κατάφερε να πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα και έτσι, το σημερινό αποτέλεσμα κόντρα στο Λουξεμβούργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η Εθνική προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο ενώ κατάφερε να σκοράρει τρίτο γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και άλλο ένα με τη λήξη του αγώνα και το σκορ διαμορφώθηκε στο τελικό 0-4.

Η Σκεύη Αντωνίου άνοιξε το σκορ στο 13΄ για να πετύχει το 0-2 η Μαριλένα Γεωργίου στο 24¨. Στο 51ο λεπτό η Σκεύη Αντωνίου σκόραρε και πάλι ανεβάζοντας το σκορ στο 0-3 για να διαμορφώσει το τελικό Λουξεμβούργο – Κύπρος 0-4 η Δήμητρα Χατζηβασίλη στις καθυστερήσεις.

ΚΥΠΡΟΣ (Α. Βασιλείου): Μ. Χρίστου, Μ. Ιωάννου, Ε. Γιάννου, Δ. Χατζηβασίλη, Α. Βιολάρη, Φλ. Αντωνίου, Σκ. Αντωνίου, Μ. Πιερή, Ξ. Γεωργίου, Μ. Γεωργίου, Α, Μιχαήλ.
Χρόνο συμμετοχής πήραν επίσης οι Γ. Αντωνίου, Σ. Παπαδοπούλου, Λ. Χρυσοστόμου, Χρ. Χαραλάμπους, Έλενα Νεάρχου και Κωνσταντίνα Παφίτη.

Η νίκη στο Λουξεμβούργο έρχεται ως συνέχεια των δύο συνεχόμενων νικών της Εθνικής Νεανίδων U-19 επί της Βουλγαρίας πριν μερικές μέρες στη Λεμεσό και σίγουρα, τα αποτελέσματα αυτά φέρνουν ενθουσιασμό σε όσους ασχολούνται με το Γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο.
«Πριν το παιχνίδι, όλοι έδιναν φαβορί για τη νίκη το Λουξεμβούργο. Καταφέραμε με τη σωστή προετοιμασία και την πολύ καλή προσπάθεια των παικτριών μας στον αγωνιστικό χώρο όχι απλά να ανατρέψουμε τα προγνωστικά αλλά να φτάσουμε στη νίκη με ευρύ σκορ. Σίγουρα το αποτέλεσμα αυτό δεν ήρθε τυχαία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις παίκτριες μου» δηλώνει ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Άντρος Βασιλείου.
Η χαρά όλων στην Εθνική γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αφού η νίκη επί του Λουξεμβούργου είναι η πρώτη στην ιστορία της Εθνικής Γυναικών.
«Η Ομοσπονδία μας έδωσε αρκετές προπονήσεις και το χρόνο για σωστή προετοιμασία και αυτό βοήθησε σημαντικά στο να παίξουμε με τον τρόπο που παίξαμε. Από εκεί και πέρα, υπήρχε μεγάλη σοβαρότητα στην αποστολή αλλά και επαγγελματική προσέγγιση από όλους και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα, μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα», προσθέσει ο κ. Βασιλείου, ο οποίος αναφέρεται και στη σημασία αυτής της νίκης για την επόμενη ημέρα:
«Θεωρώ ότι από τον αγώνα στο Λουξεμβούργο έχει γίνει μια νέα αρχή στην Εθνική Γυναικών. Τέτοια αποτελέσματα δίνουν διάθεση και κίνητρα σε όλους μας και παράλληλα αυξάνουν τις ευθύνες μας για τη συνέχεια. Είχαν προηγηθεί και οι νίκες της Εθνικής Νεανίδων επί της Βουλγαρίας και όλα μαζί δίνουν θετική προοπτική στο Γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Το Γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με το οποίο αξίζει να ασχολείσαι και αυτό είναι το μήνυμα που στέλλουν τα κορίτσια με τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες».
πηγή: ΚΟΠ

Όλα τα έχει η Μαριωρή

27.03.2014
14:22

Αφού επιτέλους εξασφαλίσαμε ένα καλό πρωτάθλημα Α” Εθνικής, αξιοπρεπές πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής και δυνατό πρωτάθλημα Γ” Εθνικής…
Αφού ο θεσμός του κυπέλλου ανανεώθηκε και δεν αποτελεί πλάον αγγαρεία για τις ομάδες που δεν πάνε για την κούπα…
Και αφού βεβαίως η εθνική μας ομάδα έχει σταθεροποιηθεί στις μεσαίες ομάδες τις Ευρώπης και δε τερματίζει τελευταία στους προκριματικούς ομίλους των μεγάλων διοργανώσεων …
ήρθε η ώρα να αναπτύξουμε και το γυναικείο ποδόσφαιρο στην άμμο !!!!

Όλα λοιπόν τα έχει η Μαριωρή, καλή της ώρα εκεί που είναι, τώρα μπορεί απερίσπαστη να ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο στην άμμο.
Όσες λοιπόν ενδιαφέρεστε να περάσετε σε άλλο επίπεδο … μπορείτε, ενόψει της διεξαγωγής προεπιλογών (Απρίλιος & Μάιος 2014) για τη στελέχωση των Εθνικών

Ομάδων Ποδοσφαίρου Άμμου στην κατηγορία Γυναικών, μπορείτε να αποστέλλετε τα στοιχεία σας (όνομα, ηλικία, σωματείο, θέση, ύψος και πιθανή προηγούμενη εμπειρία στο ποδόσφαιρο Άμμου) με e-mail στη διεύθυνση ssoilemes@epo.gr ή aknt@epo.gr .
… και ποιος (θεός) ξέρει μπορεί να είναι το άθλημα που θα διαπρέψουμε τελικά στο ευρωπαϊκό, και γιατί όχι και στο διεθνές, στερέωμα.

 

« Older Entries