Άννα Κωτσοπούλου

Με τον Χουάν Ρότσα στη Λεωφόρο (αρχές '80)Με την εθνική στη Ιταλία διακρίνονται η Πουρίδου αριστερά και η Ξηρού δεξιάΗ Άννα Κωτσοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παιανία.

Θυμάται τα πρώτα τις παιχνίδια να σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και να παίζει με τα υπόλοιπα παιδιά τις γειτονιάς. Μεγαλωμένη σε μια "παναθηναϊκή" οικογένεια θεώρησε μονόδρομο να ενταχθεί στην πρώτη προσπάθεια του Παναθηναϊκού για σύσταση γυναικείου τμήματος. Στην αρχή ήταν ένα από τα 200 περίπου "κοριτσάκια" που έσπευσαν να πούνε το ναι στην πρόσκληση για τη νέα ομάδα, δεν άργησε όμως να εξελιχθεί σε αρχηγό του Παναθηναϊκού υλοποιώντας ένα ασύλληπτο παιδικό όνειρό της.

Το παραμύθι όμως κάπου εκεί τελείωσε, και κάποια στιγμή, μετά τη διάλυση του τμήματος, βρέθηκε όπως και οι συμπαίχτριές της  στο κενό. Τη στιγμή εκείνη με κόπους και πολύ προσωπικό κόστος άρχισε να παλεύει για το όνειρό της, να παίξει ποδόσφαιρο, έχοντας συναίσθηση ότι μετέχει σε μια πρωτοποριακή για την εποχή προσπάθεια.

Η συνέχεια είναι λίγο έως πολύ γνωστή στους περισσότερους. Δόξα Αθηνών, Δόξα Πειραιά, άνοδος, φιλικά, 4 πρωταθλήματα, χαρές, εθνική ομάδα, προβλήματα, τραυματισμοί, πίκρες.

Όπως θα πει η ίδια "από μικρή πίστευα ότι το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, φανταζόμουν ότι θα ασχολούμαι με αυτό συνεχώς, ίσως επένδυσα σε αυτό περισσότερα από όσα μπορούσε να μου δώσει. Μου έδωσε απίστευτες χαρές αλλά δυστυχώς κουβαλάω μια πίκρα κυρίως εξαιτίας ορισμένων ανθρώπων".

Επιθετική με ηγετική φυσιογνωμία, δύναμη, δυνατό σουτ και έφεση στο σκοράρισμα. Είχε τη δυνατότητα να συμπαρασύρει τις συμπαίχτριές ακόμη κι όταν κάτι "πήγαινε στραβά" στη διάρκεια του παιχνιδιού.Αρχηγός του Παναθηναϊκού
Ήταν από τις λίγες της γενιάς της που ευτύχισε να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα, πριν κρεμάσει τα παπούτσια της με άδικο και άδοξο τρόπο όπως θυμάται με πίκρα η ίδια.
Θεωρεί πως το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αναδείξει το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο είναι η Ξηρού αλλά πιστεύει πως με τις επιλογές της, η ίδια αδίκησε τον εαυτό της.

Σήμερα είναι ιδιωτική υπάλληλος και δεν παρακολουθεί πια το γυναικείο ποδόσφαιρο.

 

 

 

Προηγούμενη Επάνω Επόμενη